Medisch Centrum Kinderwens en professor Laven reageren op uitzending over groeiremmers

reacties-laven-mck-01032021.jpg

Het Medisch Centrum Kinderwens en professor Joop S.E. Laven hebben gereageerd op onze uitzending 'Groeiremmers en verminderde vruchtbaarheid, wat wisten medici?' van 22 februari.

In de uitzending liet Radar zien dat groeiremmers, die jonge meisjes slikken om niet te lang te worden, verminderde vruchtbaarheid kunnen veroorzaken. 

Reactie Medisch Centrum Kinderwens

Het Medisch Centrum Kinderwens laat in een reactie het volgende weten:

'Vrouwen die als kind groeiremmers voorgeschreven hebben gekregen kunnen onzeker zijn over welke gevolgen dit heeft gehad op hun vruchtbaarheid. Het is voor deze vrouwen mogelijk om een onderzoek in ons centrum te krijgen waarna er een uitslag en advies volgt. Deze vrouwen kunnen zich melden via [email protected] waarna zij informatie over het traject krijgen toegezonden.

Op de website www.mckinderwens.nl staan de openingstijden van de kliniek vermeld. Gezien de bijzondere situatie van de lotgenoten van mw. Blok zullen speciale spreekuren worden geopend.'

Reactie professor Laven

Joop S.E. Laven, hoogleraar voortplantingsendocrinologie en infertiliteit, reageert als volgt: 

'Ik heb al jaren, naar aanleiding van ons eerdere onderzoek, een polikliniek in het Erasmus MC die deze vrouwen van informatie voorziet en begeleiding geeft bij het vaststellen van eventuele vruchtbaarheidsproblemen. Men kan daar gewoon een afspraak maken.

Nogmaals er is een speciale polikliniek in het Erasmus MC voor deze hulpvraag.'