Medische sites gekeurd op betrouwbaarheid

Een nieuw, speciaal keurmerk moet mensen helpen met hun zoektocht naar betrouwbare medische informatie op het internet. Donderdag wordt het gepresenteerd in de vorm van de ZegelGezond, een online keurmerk waarvoor medische sites zich kunnen aanmelden.

Volgens de makers van ZegelGezond zijn er zo'n 15.000 websites met medische informatie in Nederland en is ongeveer de helft daarvan niet betrouwbaar, omdat de informatie verouderd, incompleet of zelfs onjuist is. Vandaar dat, na aanmelding, een website langs een hele lijst criteria wordt gelegd om een zegel te krijgen.

Bovendien wordt een website die een keurmerk, oftewel een zegel, verdient, getest en met een cijfer gewaardeerd door een groep experts uit het veld en een groep ervaringsdeskundigen zoals patiënten.

Via de website ZegelGezond.nl kan, dankzij het zegel en de beoordeling, gezocht worden naar de best gewaardeerde sites in de database. In het voortraject hebben zich zo'n 75 organisaties ingeschreven voor een zegel en hebben tientallen er al een verdiend. De makers hopen het aantal gewaardeerde sites snel uit te breiden.

Bron: ANPDe informatie in dit artikel is mogelijk verouderd.