Met deze lifehacks wordt kamperen een stuk comfortabeler

kamperen_augustus112022.jpg

De één heeft er helemaal niets mee, de ander vindt het juist fantastisch: kamperen. Wanneer je ervoor kiest om te gaan kamperen is het handig om alle essentials mee te nemen. Daarnaast zijn er er een aantal lifehacks die het kamperen nog makkelijker te maken!

Radar zet deze voor je op een rijtje.

Een kapotte tennisbal om je haring

De meeste tenten hebben haringen nodig om te blijven staan. Toch is het knap vervelend als je even niet oplet en er overheen struikelt. Een handige tip kan zijn om (oude) tennisballen in twee stukken te snijden. Als je deze vervolgens over de haring schuift, zie je voortaan altijd waar ze liggen! Deze tip is ook te gebruiken met een zwemnoodle.

Haring eruit trekken

Wanneer haringen eenmaal in de grond geslagen zijn, is het niet altijd even makkelijk deze er weer uit te krijgen. Maar… als je een lepel (of ander bestekstuk naar keuze) meeneemt en daarmee via hefboomconstructie de haring eruit wipt, dan krijg je de haring los zonder met kracht te hoeven smijten. 

Weg met insecten!

Beestjes, overal beestjes. Dat is natuurlijk het laatste dat je wilt hebben. Daarom kan het lonen - echt waar - om stoepkrijt mee te nemen. Mieren hebben namelijk een hekel aan stoepkrijt en zullen je dan waarschijnlijk minder snel lastig vallen.

Heb je last van wespen bij je beker? Ook daar is een oplossing voor te vinden. Door een cupcakepapiertje op je glas te leggen en daar een gaatje in te prikken en een rietje doorheen te steken, vermijd je dat ze rond of zelfs in je drinken gaan zoemen. 

Bevrijd jezelf met kaarsvet

Stroeve ritsen zijn nooit fijn, maar zeker tijdens het kamperen wil je koste wat kost voorkomen dat je opgesloten raakt in je eigen tent. Wat heb je daarvoor nodig? Simpel: een kaars. Door met een (niet aangestoken) kaars over de rits te wrijven vet je deze als het ware in, waardoor de rits een stuk minder stroef open gaat. 

Sfeerlicht uit melkpakken

Genoeg licht is cruciaal tijdens het kamperen. Helaas zijn veel (hoofd)lampen erg fel en dat is natuurlijk niet fijn. Gelukkig is ook hier een oplossing voor. Als je een lampje namelijk koppelt aan een leeg melkpak, dan wordt licht met minder fel en brengt het meer sfeer.

Bron: Famme / Ardoer / Centraal Beheer