Met deze oplader is je telefoon het snelst opgeladen

05012021 opladen.jpg

Opladers die krachtiger zijn dan gemiddeld? Het AD heeft vijf snelle exemplaren voor je op een rijtje gezet. 

Anker PowerPort Speed Oplader

Volgens de krant is deze oplader uniek omdat hij maar liefst vijf poorten heeft. Twee van de vijf poorten ondersteunen 'Quick Charge'. Hiermee kun je snel je smartphone of powerbank opladen. De overige poorten kun je gebruiken om je tablet, smartwatch of een ander toestel op normaal tempo op te laden.

Samsung 45W

Deze oplader is ideaal om bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S20 Ultra, Note 10 Plus of Tab S7 mee op te laden. Deze toestellen ondersteunen namelijk opladen met een vermogen van 45 watt, waardoor je batterij in ongeveer een uur volledig opgeladen is. Voor oudere Samsung-toestellen kun je beter een oplader van bijvoorbeeld 15 watt gebruiken.

Apple 30W usb-C Power Adapter

Als je een iPhone hebt, kun je ook gebruikmaken van laders die krachtiger zijn dan gemiddeld. 'De iPhone 8 en latere versies kunnen namelijk binnen een half uur voor 50 procent opladen zijn dankzij de snellaadfunctie. Let op: om een iPhone 12 snel te kunnen opladen, heb je een Apple-oplader van minstens 20 watt nodig. Je kan ook opladers van een ander merk gebruiken, als die 'Usb Power Delivery' ondersteunen', aldus het AD.

Belkin Boost Up Draadloze Oplader 15W

Geen zin in gedoe met kabels? Dan kun je een draadloze oplader kopen. Vaakl betreft het een oplader met 5 of 10 watt, maar Belkin heeft een oplader die dat met 15 watt doet. De oplader werkt met vrijwel elk merk, maar de iPhone 12 kan hier geen gebruik maken van het opladen op maximale snelheid, omdat het vermogen te laag is.

Xiaomi Draadloze 20Watt autolader

Voor de mensen die vaak op pad zijn heeft de krant ook een optie getest: de autolader van Xiaomi. Extra handig omdat hij je toestel draadloos met 20 watt oplaadt. Ook is hij universeel. Let wel op dat je toestel niet breder is dan 81 millimeter.

Complexer

Bij de verschillende laders wordt het eigenlijk al duidelijk gemaakt: 'Toch is de praktijk iets complexer, want de snelheid waarmee je je telefoon kunt opladen hangt natuurlijk ook van je toestel af. Kijk daarom bij je keuze niet alleen naar de aansluiting maar ook naar het vermogen. Zeker bij snelladers zal je vrijwel altijd een oplader van hetzelfde merk als je smartphone nodig hebben', concludeert het dagblad.

Wat kun je verder doen als de batterij van je telefoon snel leeg is?

Radar besteedde hier eerder al aandacht aan. Lees hier het advies van techjournalist Floris Poort over hoe je zuinig met je batterij omgaat:

Batterij van je smartphone snel leeg? Dit kun je ertegen doen

Bron: AD.nl