background branding

Met een druk op de knop geen dickpics via AirDrop

22-08-17-airdrop-dickpic-foto-ongewenst-contacten-iphone-apple-121189689_s.jpg

Gestoorde geesten kunnen het gemak van AirDrop misbruiken om jou vervelende foto’s te sturen op je iPhone of je Mac. Met AirDrop kunnen Apple-gebruikers namelijk bestanden naar elkaar versturen, zelfs zonder elkaars contactgegevens te hebben. Gelukkig is er een makkelijke verdediging tegen ongewenste foto’s, schrijft NU.nl.

Je staat op het vliegveld te wachten als je iPhone trilt. Je ziet een melding van AirDrop: een of andere iPhone in de buurt wil een foto delen. Als je accepteert, zie je een afbeelding van een gecrasht vliegtuig. Een schokkend en intimiderend beeld. Welke gek verstuurt zoiets?

Zomaar vervelende plaatjes

Dit is in de afgelopen weken al een paar keer voorgekomen, meldt NU.nl: mensen gebruikten AirDrop om vervelende beelden te sturen naar vreemden in de buurt. Met een Mac of iPhone hoef je namelijk geen contactgegevens van iemand te hebben om die persoon een bestand te verzenden. Je kunt gewoon iets sturen als je doelwit in de buurt is en een Apple-apparaat heeft met bluetooth aan. 

AirDrop beperken tot je contacten

Om te zorgen dat jij geen doelwit wordt, hoef je maar één instelling aan te passen. Je kunt ervoor zorgen dat AirDrop alleen bestanden toelaat van mensen uit je contactenlijst. Vreemden kunnen jou dan niets meer AirDroppen. 

iPhone beschermen tegen AirDrop-dickpics

Ga daarvoor naar de instellingen van je iPhone. Selecteer ‘Algemeen’ en daarna ‘AirDrop om te kiezen wie jou bestanden mag sturen: ‘Iedereen’, ‘Alleen contacten’ of ‘Ontvangen uit’ (dus niemand). Klik op de tweede optie om je te beschermen tegen de ongewenste foto’s van vreemden.

AirDrop op je Mac instellen

Je kunt op een Mac dezelfde maatregel nemen door AirDrop te selecteren in Finder. Midden onderin het scherm staat ‘Ik mag gevonden worden door’, gevolgd door dezelfde drie opties als hierboven beschreven. Klik ook hier op ‘Alleen contacten’.

Zo ben je beschermd tegen de viespeukerij van onbekenden. 

Bron: NU.nl