Meubelverkoper Seats and Sofas beboet wegens misleiding

seats-sofas-7-6-2018.jpg

Meubelverkoper Seats and Sofas moet een boete betalen voor het misleiden van klanten. De budgetketen suggereerde in zijn reclamefolders kortingsacties die er niet waren, concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De geldstraf bedraagt in totaal 350.000 euro.

De misleiding gebeurde volgens de toezichthouder door het gebruik van 'van-voor-prijzen'. Na onderzoek bleek dat de op die manier aangeprezen meubelstukken voorheen nooit voor een hogere prijs werden verkocht. De overtredingen vonden tussen begin 2016 en medio 2017 plaats.

Neppe korting is misleiding

'Bij een hoge korting denkt de consument dat er sprake is van een buitenkansje. Als de korting nep is, wordt hij misleid', aldus de ACM.

Seats and Sofas krijgt ook een tik op de vingers wegens het ontbreken van prijskaartjes of andere prijsvermeldingen in zijn winkels. Klanten konden daarom alleen via verkopers de prijs achterhalen, wat in strijd is met de Prijzenwet.

Eerder werd Seats and Sofas door Radar aan de tand gevoeld over hoge annuleringskosten en een slechte service. Kijk hier het fragment van de uitzending terug:Seats and Sofas: hoge annuleringskosten en slechte service

Bron: ANP