Miljoenenclaim Woekerpolisproces tegen ASR

De Stichting Woekerpolisproces heeft namens gedupeerde klanten een miljoenclaim neergelegd bij ASR verzekeringen. Volgens de stichting verkocht de verzekeraar via Stad Rotterdam en Woudsend beleggingsverzekeringen met verzwegen en onduidelijke kosten. De afnemers van deze woekerpolissen zijn onvoldoende en onjuist voorgelicht over de risico's van dit product, aldus Pieter Lijesen van de stichting, vandaag.

Het gaat volgens de belangenclub om zo'n 600.000 beleggingsverzekeringen die vanaf begin jaren '90 tot en met 2006 zijn verkocht onder de naam Waerdye. De stichting zegt dat de gemiddelde schade per polis 12.000 euro bedraagt. 'Het betreft onder meer verzwegen 'eerste kosten' van 2500 euro, te hoge kosten voor een overlijdensrisicoverzekering (1500 euro) en niet gedefinieerde beheerskosten (4500 euro)', aldus Lijesen.Aansprakelijk

Stichting Woekerpolisproces, die zegt namens 5000 gedupeerden op te treden, stelt ASR voor de gehele schade aansprakelijk. Lijesen: 'Belangrijk hierbij is dat de Hoge Raad in een recente uitspraak bepaalde dat iedereen die zich bij een stichting of collectief aanmeldt, zowel nu als in de toekomst beschermd is tegen verjaring van de claim.'

ASR bevestigt de claim te hebben ontvangen en 'deze te bestuderen'. 'Tezijnertijd zullen we naar de stichting toe hierop reageren', was het enige dat een woordvoerder vandaag kwijt wilde.

Woekerpolissen in TROS Radar


Wil je meer weten over woekerpolissen, bijvoorbeeld om te controleren of jij zelf geen woekerpolis hebt, bekijk dan ook de uitzendingen van Radar over dit onderwerp. Afgelopen maandag berichtte Radar over het nieuws van de Hoge Raad, in de uitzending. In het bericht onder deze uitzending lees je wat voor actie je zelf kunt ondernemen.

Woekerpolissen in TROS Radar

Bron: ANP