'Misleiding: reisorganisatie Effeweg.nl komt niet in Cambridge met excursiereis'

Even weg met de bus naar Engeland en dan 'bezoek je Oxford, Cambridge en Londen in één trip'. Dat belooft reisorganisatie Effeweg.nl die een excursiereis aanbiedt naar drie van Engeland's meest bekende steden. Ga je dan echt naar die drie steden of zit er een addertje onder het gras?

Op de website van de vijfdaagse busreis van Effeweg is te lezen 'Bezoek Oxford, Cambridge en Londen in 1 trip' en de reis is getiteld 'Excursiereis 5 dagen Londen, Oxford en Cambridge'. Dan zou je verwachten dat je ook echt in alle drie de steden komt.

Bijbetalen voor Cambridge

Volgens het dag-tot-dag programma blijkt de vork anders in de steel te zitten. Dag drie van de reis is een vrije dag waarbij je een dagtocht naar Cambridge kunt bijboeken. Dat kost 29 euro. Wie niet naar Cambridge wil heeft dus een dag vrij, maar heel veel is er niet te doen op het industrieterrein in Milton Keynes waar het hotel van Effeweg zit.

'Dit is misleiding'

Advocaat Caspar Janssens van Ploum Rotterdam Law Firm vindt dat hier sprake is van misleiding. 'Je wordt gelokt met een reis die je voor 349 euro naar drie steden in Engeland leidt, maar dat is dus niet waar. Je moet bijbetalen om in die derde stad te komen. Dat is wettelijk gezien misleiding. Een ondernemer mag geen prijs noemen zonder alle bijkomende kosten te noemen. Effeweg had dus eerlijk moeten zeggen dat je twee steden aandoet en dat je voor een meerprijs naar een derde stad kan.'

Eerlijk vertellen wat je verkoopt

Janssens zegt dat een reisorganisatie eerlijk moet vertellen wat verkocht wordt. 'Je moet de reis aanprijzen als een vijfdaagse reis naar Londen en Oxford, met een mogelijkheid om tegen bijbetaling ook naar Cambridge te gaan.'

Reactie Effeweg

Radar heeft Effeweg natuurlijk om een reactie gevraagd, maar de persoon die ons te woord zou staan was effe weg en niet beschikbaar voor een reactie.