background branding

Muziekevenementen maken zich op voor noodweer, bezoekers later naar binnen

pinkpop-slecht-weer-07062019.jpg

Pinkpop waarschuwt festivalgangers voor het verwachte noodweer. 'Ben je nog niet onderweg, kom dan later.' Dat meldt L1. Vanwege het verwachte noodweer gaan de campings op het Pinkpop-terrein een uurtje later open, namelijk om 19:00 uur. Vrijdag wordt in de namiddag en het begin van de avond noodweer verwacht. In de namiddag en avond trekken er enkele fikse onweersbuien over Limburg. Ook mensen die vrijdagavond naar het concert van De Jeugd van Tegenwoordig gaan in het Olympisch Stadion in Amsterdam, kunnen later naar binnen dan in eerste instantie de bedoeling was. De organisatie heeft vanwege de weersomstandigheden besloten dat het stadion niet om 17.00 uur, maar om 19.30 uur de deuren opent. Het KNMI verwacht dat de storm tegen die tijd weer grotendeels is overgewaaid.

'We willen voorkomen dat er al mensen in het stadion zitten als de storm die wordt verwacht op z’n hoogtepunt is', legt een woordvoerder van De Jeugd van tegenwoordig uit. 'Maar we gaan ervan uit dat het concert zoals voorgenomen tegen 21.00 uur begint', meldt de zegsman.

Duizendste optreden

De Jeugd van Tegenwoordig speelt in het Olympisch Stadion om het duizendste optreden te vieren. Er worden 20.000 mensen verwacht. Volgens de organisatie moet het geen probleem zijn al die bezoekers binnen ruim een uur op hun plek te krijgen.

Bron: ANP / ANP MediaWatch / L1