Na kerstdagen veel meer spullen op Marktplaats

marktplaats-spullen-kerst-28122018.jpg

Na deze Kerstmis is het aantal truien, vesten, schoenen, bordspelen en navigatieapparatuur dat op Marktplaats te koop wordt aangeboden veel groter dan gebruikelijk. Een woordvoerder van Marktplaats meldt dat het vermoedelijk voor een deel gaat om kerstcadeaus die na de feestdagen direct online te koop worden aangeboden.

In vergelijking tot de periode voor kerst zijn er ruim 1200 nieuwe advertenties geplaatst voor navigatieapparatuur, ruim 3000 voor truien en vesten en bijna 1800 voor mutsen, sjaals en handschoenen. Van bordspellen, puzzels en andere hobbyspullen zijn ruim 2040 nieuwe advertenties geplaatst. Van schoenen zijn dat er bijna 21.800.

'Mutsen, sjaals en handschoenen populair doorgeefcadeau'

'De warme kerstdagen maken de mutsen, sjaals en handschoenen tot een populair doorgeefcadeau', zegt een woordvoerder van Marktplaats. 'Maar ook zijn er cadeaus die worden doorgegeven omdat ze niet passen of omdat mensen ze dubbel hebben.'

De zegsman van de verkoopsite laat weten dat er meerdere verklaringen zijn voor het grotere aanbod van bepaalde spullen. Hij kan zich onder meer voorstellen dat mensen bij het opruimen spullen hebben gevonden waar ze vanaf willen.

Bron: ANP