Netflix maakt downloaden van films en series mogelijk

netflix-downloaden-780.jpg

Legaal Netflixfilms, -series en -comedyshows downloaden is vanaf woensdag mogelijk op smartphones en tablets. Deze video's kunnen dan dus ook offline gekeken worden. Dat maakt de populaire streamingdienst op zijn website bekend.

De downloadfunctie is beschikbaar na een update van de app op alle tablets en telefoons die draaien op iOS (Apple), minimaal 8.0, of Android, minimaal versie 4.4.2. Om de update te kunnen uitvoeren moet je Netflix opzoeken in je de App Store (iOS), respectievelijk Google Play (Android).

Let op: het kan zijn dat de update stukje bij beetje wordt uitgerold en dus nog niet voor elke gebruiker beschikbaar is.

Niet alleen Netflix-producties

Vooralsnog zijn het vooral producties van Netflix zelf die offline beschikbaar gemaakt kunnen worden, zoals Stranger Things, Orange is the New Black en Making a Murderer, maar het aanbod omvat ook films als The Big Lebowski, 12 Years a Slave en The Hunger Games.

Netflix meldt dat dit aanbod gaandeweg uitgebreid zal worden.

Extra knop

De downloadbare content is te herkennen aan een downloadknop naast de afspeelknop. Per video die je opslaat kun je kiezen tussen standaard- en hd-kwaliteit. In hd-kwaliteit neemt het bestand ongeveer twee keer zo veel plek in op je telefoon of tablet.

Downloaden is mogelijk zodra je je app hebt geüpdatet naar de meest recente versie. Als je daarna de app voor het eerst opent, krijg je meteen de mogelijkheid om een overzicht van alle downloadbare video's te zien.

Downloaden via wifi

Onthoud wel dat de gemiddelde aflevering van een serie zelfs in standaardkwaliteit al een aardig groot bestand oplevert. Je kunt dus het beste downloaden als je met internet verbonden bent via wifi, anders gaat het ten koste van je databundel.

Bron: Netflix