Netflix-mailtje 'Uw account is geblokkeerd' is nep

netflix-account-geblokkeerd-170728.jpg

Let goed op als je een mailtje van Netflix krijgt waarin staat dat je account is geblokkeerd. Het blijkt om een phishingmail te gaan. Dit bevestigt Netflix tegenover Radar.

In de mail staat dat je account is geblokkeerd vanwege zogenaamd misbruik. Het mailtje geeft aan dat je je account kunt verifiëren door op de button te klikken in de mail. Doe dit echter niet, het gaat namelijk om een phishingmail.

Afzender van het mailadres

Netflix bevestigt dat er op dit moment een phishingmail rondgaat die heel echt lijkt. De mail wordt verstuurd vanaf meerdere e-mailadressen, zoals bijvoorbeeld [email protected]. Dit is echter geen mailadres van Netflix.

Mailadressen van het entertainmentbedrijf eindigen altijd op @Netflix.com of @mailer.netflix.com. Netflix heeft op haar site een overzicht staan van e-mailadressen vanaf waar ze mailen.

Bij twijfel contact opnemen

Als je twijfelt of een mail echt is, kun je het beste contact opnemen met het bedrijf dat in de mail wordt benoemd. Gebruik hiervoor echter niet de contactgegevens die in de mail staan en klik niet op de links in de mails, maar gebruik hiervoor de contactgegevens op de website van het bedrijf.Lees ook: Hoe herken je phishing

Bron: Netflix

Voorbeeld van Netflix-mail 'Uw account is geblokkeerd'

Phishing mail Netflix