background branding

Nieuwe aanpak Facebook moet verspreiding naaktfoto's voorkomen

facebooknnaaktfoto06042017.jpg

Facebook gaat gebruikmaken van technologie met fotoherkenning om te voorkomen dat intieme foto's, zoals wraakporno, zonder toestemming worden verspreid via Facebook, Instagram en Messenger. Het techbedrijf zet de tool in om ongewenste naaktfoto's automatisch te verwijderen.

Gebruikers van de sociale media die stuiten op een naaktfoto waarbij ze vermoeden dat de geportretteerde persoon geen toestemming voor verspreiding heeft verleend, kunnen Facebook waarschuwen. Een speciaal getraind team beoordeelt de foto en zal het beeld verwijderen als het in strijd is met de huisregels.

Waarschuwing

Facebook gaat fotoherkenning inzetten om te voorkomen dat de foto verder wordt verspreid via sociale media. Als iemand probeert de foto toch te delen, krijgt die een waarschuwing dat de regels worden overtreden.

Opnieuw online geplaatst

Meldpunt voor online seksueel misbruik Helpwanted.nl is blij met de nieuwe aanpak van Facebook. 'Helpwanted.nl ontvangt regelmatig meldingen van jongeren wiens naaktfoto telkens opnieuw onder verschillende accounts online wordt gezet. Doorgaans melden ze het bij Facebook of Instagram en worden de foto's snel verwijderd. Maar met een paar simpele handelingen staat de foto opnieuw online onder een ander account. Vanaf nu is dit gelukkig niet meer mogelijk', reageert de organisatie die hiervoor lange tijd heeft gelobbyd bij Facebook. 'We zijn dan ook bijzonder blij dat Facebook aan onze wens gehoor heeft gegeven.'

Bron: ANP