Nieuwe functie in Amazon Prime Video: video's huren

20200521 amazonprimevideo.jpg

Amazon Prime Video gaat in Nederland tegen betaling ook losse films aanbieden om thuis te kijken. Daarmee gaat de streamingdienst de concurrentie aan met bijvoorbeeld Pathé Thuis.

Amazon stelt dat recente films als 1917, Jumanji: Next Level en Penoza: The Final Chapter per direct beschikbaar zijn via onder meer de app op de smart-tv. De zogeheten Prime Video Store vormt volgens het bedrijf een aanvulling op het aanbod aan films en televisieseries op Prime Video, een abonnementsdienst die vergelijkbaar is met Netflix.

Populair

Mike Hopkins, een hoge bestuurder van de streamingdienst van Amazon, stelt dat de mogelijkheid om losse films aan te schaffen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japan al erg populair is. Deze optie is recent ook geïntroduceerd in Frankrijk, Italië, Spanje, Canada, Australië en Mexico.

Prijzen

Op Amazon Prime Video krijg je de keuze om films te huren of te kopen. Huren kost meestal rond de 4 à 5 euro en geeft je 48 uur de tijd om de film te bekijken. Als je hem koopt, blijft hij beschikbaar zolang Amazon Prime Video bestaat. Dit kost zo'n 10 tot 15 euro. Gekochte en gehuurde films kunnen alleen met de Amazone Prime Video-app bekeken worden.

Andere streamingservices

Pathé biedt al langer de mogelijkheid aan om recente films te huren, voor vergelijkbare prijzen als Amazon. Een volledig overzicht van de beschikbare streamingdiensten in Nederland kun je hier vinden:

Welke streamingdiensten zijn er allemaal in Nederland?

Bron: ANP / Amazon