background branding

Nieuwe Rabo-topman wil in gesprek met klanten

Wiebe Draijer zal tijdens zijn inwerkperiode als topman van de Rabobank onder meer in gesprek gaan met klanten van de bank. Ook wil hij langs bij veel lokale vestigingen van Rabo en hij wil spreken met deskundigen binnen en buiten het bankbedrijf.

Dat zei hij zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed.

Draijer werd in maart voorgedragen als de nieuwe bestuursvoorzitter van Rabobank. Hij treedt in juli in dienst bij de bank en neemt in oktober de voorzittershamer over. 'Ik vind het belangrijk om eerst uit te vinden wat er nu eigenlijk echt speelt', zegt hij.

Bij de Rabobank wacht Draijer de zware taak om het door de Liborfraude geschade imago van de bank weer op te vijzelen, terwijl Rabobank zich met een grote reorganisatie probeert aan te passen aan de sterk veranderde omstandigheden in de financiële wereld.

Van Draijer is wel gezegd dat hij weinig ervaring heeft in de bancaire sector. Rabobank ziet dat niet als een probleem. President-commissaris Wout Dekker bestempelde de achtergrond en de persoonlijkheid van Draijer zelfs als een 'perfecte match' met Rabobank.

Draijer is een werktuigbouwkundige, die het grootste deel van zijn carrière voor adviesbureau McKinsey heeft gewerkt. In 2012 werd hij benoemd als voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), het overlegorgaan van de vakbonden en de werkgevers dat symbool staat voor het Nederlandse poldermodel. Deze functie legt Draijer eind deze maand neer. Tijdens zijn voorzitterschap kwamen onder meer het energieakkoord en het sociaal akkoord tot stand.

In zijn nieuwe baan bij de Rabobank gaat Draijer 980.000 euro per jaar verdienen, zo werd eerder al bekend. Het betreft een vast jaarsalaris. Rabobank keert geen bonussen uit aan bestuurders.

Bron: ANP