Nieuwe Stint in afwachting van veiligheidscontrole RDW

stint-120619.jpg

De bedenker en fabrikant van de stint wil voor het einde van de zomervakantie 1500 nieuwe elektrische bolderkarren klaarhebben voor gebruik. Dat zegt Edwin Renzen in een interview met het AD. De aangepaste Stint wordt deze week gekeurd door wegverkeersdienst RDW.

'We hebben het nieuwe voertuig nagenoeg volgens alle nieuwe eisen gebouwd. Zo remt de verbeterde Stint niet langer op de motor', zegt Renzen. In april ging de Tweede Kamer akkoord met strengere eisen van de elektrische bolderkar. Volgens Renzen betekent dat dat de Stint nu 'als een bijna volwaardige auto' wordt gekeurd.

Renzen hoopt dat de keuring snel is afgerond. 'Ons doel is om voor het einde van de zomervakantie 1500 nieuwe Stints te leveren. Dat wordt krap, maar ik denk dat we dat gaan redden.'

Voorlopig een pre-keuring

De RDW meldt dat er dinsdag een zogeheten 'pre-keuring' van de aangepaste Stint is uitgevoerd. 'Dit is nog niet de formele beoordeling door de RDW. Daarvoor moet er eerst sprake zijn van een formele aanvraag voor de Stint. Die heeft de fabrikant nog niet ingediend.' De nu gedane beoordeling stelt de fabrikant in de gelegenheid te checken of hij op de goede weg is met zijn aanpassingen.

Ongeval in Oss

Vorig jaar september werd een Stint in Oss door een trein aangereden. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven. De fabrikant van de Stint liet alle 3500 voertuigen die in gebruik waren controleren. De Stint werd daarna van de weg gehaald en technische onderzoeker Coppes concludeerde dat de Stint onveilig was

Bron: ANP