Nieuwe versie Google Chrome controleert of je wachtwoord is gelekt

chrome-nieuwe-versie.jpg

De nieuwe versie van de internetbrowser Google Chrome is voorzien van een functie die kan controleren of je wachtwoord bij iemand anders bekend is, meldt techwebsite Android Police.

De functie heet 'Password protection'. Als deze is ingeschakeld, wordt de gebruiker gewaarschuwd wanneer er een wachtwoord wordt ingevoerd dat al op een lijst van gelekte wachtwoorden vermeld staat. Ook verschijnt dan de optie om het wachtwoord voor de site direct te wijzigen, staat volgens Android Police in een bug report.

Het is al mogelijk om de uitgelekte wachtwoorden te controleren, via de extensie Password Checkup. Bij de nieuwe Chrome-versie wordt het echter geïntegreerd in de webbrowser zelf. De browser Firefox van Mozilla biedt de functie momenteel al aan.

Lees: Moeite met het onthouden van je wachtwoord? Gebruik een wachtwoordmanager

Verschillende versies van Chrome

De wachtwoordbeveiliging is binnenkort beschikbaar voor de 'desktop'-versie, ofwel de computer of laptopversie van Google Chrome, en de Android-versie, dus voor je tablet of smartphone.

Chrome Canary

Je kunt de nieuwe functie al testen via de 'developerchannel' van Chrome, genaamd Chrome Canary. Dit is een speciale versie van de browser waarmee je continu de nieuwste updates zelf alvast kunt testen, voor deze officieel uitgebracht worden.

Bron: Android Police