background branding

Nieuwe wifi-techniek: overal in je huis bereik?

wifi-mesh-17-10-2017-780.jpg

Hoe verder je van de wifi-router gaat, hoe instabieler de verbinding. Herkenbaar? Daar is nu een oplossing voor bedacht: mesh. Dat is een nieuwe techniek waarbij routers met elkaar een connectie maken en zo een sterker netwerk vormen. Google lanceert dinsdag Google Wifi in Nederland, een dienst die gebruik maakt van de mesh-methode.

Als je nu last hebt van een wegvallende wifi-verbinding op bepaalde plekken in je huis, kun je wifi-versterkers installeren. Voor zo'n versterker betaal je een paar tientjes, terwijl je voor een mesh al snel een paar honderd euro neerlegt.

Verschil met wifi-versterker

Wat is dan precies het verschil? Een versterker vraagt meer kennis bij de configuratie, legt de NOS uit. Bovendien is het afwachten hoe goed het apparaat met je router samenwerkt. Daarnaast: het kastje maakt een tweede wifi-netwerk aan, waardoor jouw apparaten zelf moeten schakelen. Bij mesh doen apparaten dat onderling, waardoor je er niks van merkt.

Mesh wint aan populariteit in de VS. Er zit echter wel een belangrijk verschil tussen Amerikaanse en Nederlandse huizen. Onze muren, bestaande uit steen of beton, laten minder vaak signalen door. Dat hoeft geen probleem te zijn, denkt  Erik Fledderus van de TU Eindhoven. Maar: dat je wifi-bereik toeneemt, betekent niet dat de snelheid van de router erop vooruit gaat. Wil je dat je router sneller werkt, sluit dan alles met een kabel aan.

Bron: NOS