Nog eens 60 Intertoyswinkels dicht

intertoys-14032019.jpg

Intertoys heeft bekendgemaakt dat nog eens 62 winkels de deuren sluiten. Dat meldt de NOS. Vorige week werd bekend dat de speelgoedketen wordt overgenomen door Green Swan, een Portugese speelgoedverkoper. De doorstart volgde op het faillissement van Intertoys op 21 februari.

Green Swan liet vorige week al weten 91 winkels af te stoten, daar komen er dus nu nog 62 bij. Intertoys had 286 eigen winkels. Daarnaast zijn er 100 franchise-winkels. Mogelijk nemen franchisenemers een enkele winkel nog over, maar dat is uiterst onzeker.

Meer winkels open dan gepland

Hiermee gaat Intertoys met iets meer winkels verder dan eerder gemeld. De speelgoedketen zegt nu ruim 230 filialen open te houden, waar vorige week werd gemikt op ongeveer 220 vestigingen. Mogelijk wordt het getal zelfs nog iets groter, omdat er voor circa tien zaken nog onderhandelingen lopen tussen nieuwe eigenaar Green Swan en franchisenemers die interesse hebben getoond om er een extra filiaal bij te krijgen.

Intertoys telt nu nog 286 eigen winkels en 103 franchisevestigingen. Op de website van de keten is een lijst verschenen met de 153 filialen die gaan sluiten. Volgens een woordvoerder gaan de deuren waarschijnlijk in de tweede helft van mei dicht, omdat de huurcontracten aan het einde van die maand aflopen. Intertoys houdt er nu nog een opheffingsverkoop.

Wilde plannen voor Intertoys

Green Swan heeft wilde plannen met de keten die het uit faillissement heeft gered. In een interview met Het Financieele Dagblad eerder deze week sprak topman Paulo Andrez van de Portugese investeerder over nieuwe 'freaky zones' voor 'ouders die altijd een beetje kind zijn gebleven'. Ook opperde hij ideeën als het regelen van clowns en het verhuren van speelgoed, bijvoorbeeld voor verjaardagsfeestjes.

Bron: ANP / NOS