background branding

Nog meer supermarkten stoppen met plofkip

kip_in_kooi800.jpg

De supermarkten van MCD en Boon's Markt stoppen net als keten Jumbo met het verkopen van plofkip. Nog dit jaar willen de 35 MCD-supermarkten en vier winkels van Boon's Markt overstappen op de diervriendelijkere 'betere kip'. Deze kippen zien daglicht, hebben meer leefruimte en groeien minder hard dan de plofkip.

Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier is blij met deze stap van MCD en Boon's Markt. 'Zij hebben meer lef dan marktleider Albert Heijn en zetten een echte stap voor de kip', laat de organisatie maandag weten.

'Flopkip'

De 'kip van morgen' die bijvoorbeeld door supermarktketen Albert Heijn, Dirk en Spar worden verkocht, noemt Wakker Dier 'flopkip'. 'Deze kip heeft een iets beter leven dan de plofkip, maar verdient nog lang geen ster van de Dierenbescherming', aldus de organisatie. Plus heeft maandag wel laten weten vanaf deze zomer geen reclame meer te maken voor plofkip en alleen nog varkensvlees met het Beter Leven keurmerk 1-ster te verkopen.

Jumbo is eind vorig jaar begonnen met het verkopen van het vlees van kippen met meer leefruimte.

MCD Supermarkten zit met name in de regio Zuid-West Nederland. Boon's Markt zit in Vlaardingen, Woudrichem, Kerkdriel en Utrecht.

Bron: ANP