background branding

NS komt volgend jaar met langere trein tussen Amsterdan en Utrecht

trein-ns-amsterdam-utrecht-08112018.jpg

Eerder dan gepland, namelijk al over een jaar, moeten langere treinen tussen Amsterdam en Utrecht een oplossing zijn voor bomvolle treinen. Bij het traject gaat het om een van de drukste stukken spoor van het land. Een noodzakelijke aanpassing bij het station van Nijmegen wordt drie jaar vervroegd.

In Nijmegen eindigen en beginnen treinen naar Schiphol, die ook Amsterdam-Zuid en Utrecht aandoen.

Tweehonderd zitplaatsen extra per rit

Door de ingreep kan NS op de drukste momenten van de dag met treinen van twaalf rijtuigen gaan rijden, meldt staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Dat betekent tweehonderd zitplaatsen extra per rit, tegen de duizend plekken nu in tien rijtuigen.

'Naar voren halen van investeringen loont'

De NS is blij dat de aanpassingen op station Nijmegen worden vervroegd. 'Steeds meer mensen reizen met de trein. Voor de reiziger willen we meer en langer treinen rijden om aan die wens te voldoen. Als de werkzaamheden zijn afgerond, kunnen we de treinen op de belangrijke lijn van Nijmegen naar de Randstad fors verlengen. En dat met maar één wissel. Dat laat zien dat het naar voren halen van investeringen loont', aldus Roger van Boxtel, president-directeur bij NS.

Bron: ANP