NVWA: Koop geen afgekeurd broodbeleg via Facebook

chocopastaspeculuusradar14apr.jpg

Koop geen afgekeurd broodbeleg via Facebook, waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Iemand heeft een partij chocopasta en speculoospasta die volgens de voedselwaakhond vernietigd had moeten worden, online te koop aangeboden. Volgens de NVWA zijn de potten gestolen en zouden de producten gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid.

'Koop deze producten alleen in de winkel', raadt een woordvoerster van de autoriteit aan. Wat er precies mis is met de chocopasta en speculoospasta weet de NVWA niet. De verkoop van het afgekeurde spul werd eerst opgemerkt door levensmiddelenfabrikant Natra, die er melding van deed bij de Belgische voedselwaakhond FAVV, aldus de woordvoerster. Inmiddels is de eigen Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD) van de NVWA ook op de zaak gezet.

Aanhouding voor diefstal van gestolen chocopasta

In de zaak rond de illegale verkoop van een gestolen partij afgekeurde chocopasta en speculoospasta is iemand opgepakt. Ook is een deel van de ontvreemde voorraad teruggevonden. De politie en de Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) pakten zondag een verdachte op.

Het onderzoek speelde ergens in Zuid-Holland, waar precies wil de NVWA niet kwijt omdat het onderzoek nog loopt. Iemand had de gestolen potten voor 75 cent per stuk aangeboden op Facebook. De verkoper vermeldde Dordrecht als locatie.

Bron: ANP / NVWA