Onderzoek na nieuw incident Samsung Note

samsung-galaxy-note-vervanging-780.jpg

Amerikaanse autoriteiten stellen een onderzoek in naar de telefoon van Samsung die woensdag aan boord van een vliegtuig spontaan begon te roken.

Het gaat volgens de eigenaar om een van de nieuwe Galaxy Note 7's, die zijn uitgegeven door de fabrikant na de problemen met eerdere toestellen van dat type.

Structureel probleem?

Het onderzoek richt zich op de vraag of het inderdaad om een van de vervangende exemplaren gaat en of het om een nieuw structureel probleem gaat. Bij het eerdere defect met de batterij van de smartphone raakten wereldwijd meerdere mensen gewond.

De vervanging van de eerdere versie van de toestellen leverde Samsung al flinke kosten en imagoschade op. Een nieuwe terugroepactie zou een nachtmerrie zijn voor het concern. Samsung wil eerst zelf bevestigen dat het om een vervangend toestel gaat voordat het ingaat op de nieuwe problemen met zijn paradepaardje.

De eigenaar van de telefoon en andere inzittenden van het vliegtuig, dat nog bij de gate stond in de Amerikaanse plaats Louisville, raakten niet gewond.

Bron: ANP