Onderzoek naar Stintongeluk nog steeds niet afgerond

040719.jpg

Het onderzoek naar het ongeluk met een Stint in Oss waardoor in september vorig jaar vier jonge kinderen omkwamen en een vijfde kind en begeleidster zwaargewond raakten, is nog altijd niet afgerond.

Het Openbaar Ministerie is ervan overtuigd dat de begeleidster er alles aan heeft gedaan om de elektrische bolderkar tot stilstand te brengen omdat er een trein aankwam, zoals ook getuigen hebben verklaard. De Stint kwam echter op de spoorwegovergang terecht en werd gegrepen door de trein.

Het Nederlands Forensisch Instituut is ingeschakeld om de betrokken Stint te onderzoeken. Lees meer over het stintongeluk.

Oorzaak stintongeval onbekend

Een oorzaak van het ongeval kan het OM nog niet noemen. Daardoor is ook nog niet bekend of er een vervolging volgt of dat de zaak wordt geseponeerd. Die beslissing wordt mogelijk voor het einde van het jaar genomen.

Update 5 juli 2019: Terugkeer Stint nog niet bekend

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft de bekendmaking van een pakket afspraken over de terugkeer van de Stint donderdag op het laatste moment uitgesteld. Dat meldt de Volkskrant. Ze deed dit, nadat het Openbaar Ministerie op dezelfde dag had gemeld dat de oorzaak van het dodelijke ongeluk met de elektrische bolderkar in Oss nog altijd onduidelijk is. Mogelijk wordt de toedracht ervan zelfs nooit meer achterhaald, aldus het OM.

Bron: ANP MediaWatch / De Volkskrant