Onduidelijkheid over boeterente, en: thermosbekers getest | Maandag in Radar

boeterente-persbericht-03-05-2019-780.jpg

Banken zijn nog steeds niet duidelijk over hoe de boeterente wordt berekend als je je hypotheek wil oversluiten. En:  Radar test 10 thermosbekers. Dit en meer zie je in de tv-uitzending van Radar op maandag 6 mei.

Banken laten jou als klant nog steeds niet zien hoe jouw boeterente is berekend, terwijl je daar wel recht op hebt. Dat je een boete moet betalen omdat je tijdens de looptijd van je hypotheek een lagere rente wil is bekend. Dat je dan graag wil weten hoe die boete berekend is, lijkt meer dan logisch. En toch krijgen klanten van banken niet die specifieke berekening wanneer ze er om vragen. Je kunt zelf nooit narekenen of de boete die je betaalt wel klopt.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) concludeerde dit een jaar geleden ook al, en toch laten de banken weinig verbetering zien. Wat moet er gebeuren om de banken wel zo ver te krijgen?

Radar besteedde meerdere keren aandacht aan de berekeningen omtrent boeterente. Lees ook: Nieuwe leidraad boeterente: wanneer krijg je je geld terug? En: wat moet je weten als je je hypotheek wil oversluiten?

Heb jij een aflosnota ontvangen? Check met deze lijst of alle informatie erop staat.

Thermosbekers getest

Thermosbekers zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Handig voor in de trein, in de auto en op het werk. Als je er één wil kopen, is de keuze enorm. Bij welke beker blijft je koffie of thee het langste warm? Welke fles heeft de beste drinkdop? Kan de beker tegen een stootje, en is die lekvrij? Radar test 10 thermosbekers.

Maandag 6 mei in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1