background branding

Onkruidverwijdertips, Wish, matrassen en EGlobalCentral in de top 5 forumtopics van 2018

forum-meest-gelezen-populairste-topics-2018-780.jpg

Moet je telefoontjes van onbekende buitenlandse nummers opnemen? Hoe zit het met de betrouwbaarheid van Aziatische webwinkelplatforms Wish en EGlobalCentral? En wat kun je nu eigenlijk het beste doen tegen onkruid? Kennelijk leven deze vragen enorm onder onze websitebezoekers, want de topics waarin forumgebruikers deze proberen te beantwoorden, behoren tot de populairste van 2018. 

Voor het derde jaar op rij maken we balans op op het forum: wat waren dit jaar de vijf populairste topics? Ten opzichte van 2016 en 2017 zien we een paar verschuivingen, maar er zijn ook nieuwe 'gezichten'.

5. Ervaringen met Emma matrassen

In het voorjaar van 2017 orienteert forumgebruiker Moneyman zich op een nieuwe matras. Hij is een variant tegengekomen die hij nog niet kende, de Emma, en wil weten of anderen hier wellicht ervaring mee hebben. Hij plaatst zijn vraag daarom op het forum. Iets meer dan anderhalf jaar, vijf pagina's en 88 berichten later is het topic uitgegroeid tot een discussie die kennelijk zó veel mensen interesseert, dat ze op de vijfde plaatst binnenstoomt in de top 5 meestgelezen forumtopics van 2018.

4. EGlobalCentral.nl: misleidende webwinkel uit Hong Kong?

'Alles in goed Nederlands, een site op NL domein, verzending binnen 24 uur... ja verzenden misschien wel, maar daarna begint de wereldtocht van je product.' Forumgebruiker Zandokan heeft een bestelling geplaatst bij webwinkel EGlobalCentral, maar is vervolgens gaan twijfelen of dat wel een verstandig idee was.

Er ontvouwt zich een discussie van (op dit moment) zes pagina's en 113 berichten. Een flink deel van de reacties is van mensen die zelf ook al ervaringen hebben met de Aziatische webshop. Daar zijn negatieve bij, maar er zijn ook veel consumenten enthousiast. Vorig jaar stond dit topic op 2 in onze jaar-top 5 van het forum.

Lees Elektronica kopen bij webshop eGlobal Central: waar moet je rekening mee houden?

3. Gebeld door telefoonnummer met landcode +33 of +49

Eind 2017 meldt Astrid1961 op het forum: 'Wij worden regelmatig (huistelefoon Ziggo abonnement) gebeld door telefoonnummers beginnend met 33 of 49 (resp. 11 en 14 cijfers).' Ze vertrouwt het niet en neemt niet op. 'Het is uitermate irritant dat elke keer de telefoon gaat en dat je niet op durft te nemen aangezien je het niet vertrouwt.'

Diverse forumgebruikers raden haar aan om in elk geval één keer gewoon op te nemen aan dat er niks kan gebeuren als je opneemt. Gebruiker Costnix heeft een tip, uit eigen ervaring: 'Ik need gewoon op, maar ik ben dan plotseling mijn buitenlandse talen vergeten en antwoord steevast in het Nederlands. De onbekende beller hangt dan zelf op en belt niet meer terug.'

Wat zou jij doen? Discussieer mee in het topic (dit jaar nieuw in de top 5!)

2. Wat is de snelste manier om onkruid te verwijderen?

In 2014 post forumlid Sjohie: 'We zijn net terug van 2 weken vakantie, en de tuin die ik ervoor onkruidvrij had gemaakt, staat alweer vol groene ellende. Ik heb zwaar geen zin om weer op de knieën al het onkruid te verwijderen, dus ik ben op zoek naar de meest gemakkelijke manier om dit verwijderen. Heeft iemand tips?'

Het is het begin van een topic dat inmiddels negen pagina's en ruim 160 berichten beslaat, en dat veel consumenten de afgelopen jaren hebben weten te vinden. Twee jaar geleden stond de discussie ook al op nummer 2 in onze top 5, en vorig jaar zelfs op nummer 1.

Inmiddels is er ook een handig redactioneel hulpartikel over dit onderwerp.

Lees Onkruid bestrijden: waarmee doe je dat? 

1. Is webshop Wish betrouwbaar?

Het populairste forumtopc van 2018 is een opmerkelijke: het is nog geen anderhalf jaar oud en bestaat (op dit moment) uit 'slechts' drie pagina's. Het begon op 18 juli 2017 met de simpele vraag van Gbouwman of deze online winkelbetrouwbaar is. Diverse forumgebruikers geven aan hetzelfde te willen weten als de topic starter, anderen hebben blijkbaar ervaring met de onderneming en delen hun ervaring.

Het relatief kleine aantal berichten in het topic is blijkbaar niet representatief voor hoe breed de vraag leeft, want een veelvoud aan websitebezoekers maakt in 2018 een tussenstop bij deze discussie.

Vorig jaar stond dit topic nog op 3, maar inmiddels is het dus opgeklommen naar nummer 1!

Wil je meer weten over (de betrouwbaarheid van) webshop Wish?

Lees Hoe betrouwbaar is webshop Wish?