Online boodschappen doen: run op bezorgen, kun je nog ergens bestellen?

15122020 Albert Heijn .jpg

Niet alleen postbedrijven hebben het tot aan kerst druk met pakketjes bezorgen, maar ook (online) supermarkten. Ondanks de uitbreidingen van de diensten, zitten de meesten momenteel helemaal vol. Dat meldt RTL Nieuws.

Hoewel essentiële winkels (waaronder supermarkten) openblijven, bestellen mensen toch massaal booschappen online.

Amper bezorgmomenten

Albert Heijn (AH) beaamt dat er een kleine run op online bezorgmomenten is ontstaan. 'Er was en is veel vraag naar het thuisbezorgen van de boodschappen, dus de bezorgmomenten lopen snel vol', aldus, AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh tegenover RTL.

Capaciteit uitgebreid

AH heeft de capaciteit uitgebreid. Daarnaast bezorgt de supermarkt tot 3 januari 2021 ook op zondag én op tweede kerstdag. Desalniettemin, zitten alle bezorgmomenten vol.

Op de website staat het volgende hierover vermeld: 'Een groot deel van de momenten rond kerst zijn vorige week al verdeeld onder onze bezorgbundelklanten die een 'persoonlijk bezorgmoment' hebben. Het kan daarom gebeuren dat je net bij het vrijkomen van een nieuwe dag, al meteen zag dat deze vol is. De kans dat er nog momenten vrij komen is klein en onze klantenservice kan je hier helaas niet bij helpen.'

Bezorging Jumbo en Picnic

Jumbo heeft de capaciteit eveneens uitgebreid, maar ook daar kun je geen bezorgmomenten meer vinden vóór kerst. 'Na Kerst is er nog online beschikbaarheid. Reserveer een moment voordat je aan je bestelling begint'. aldus Jumbo.

Bij Picnic zijn er slechts enkele tijdstippen waarop je nog boodschappen kunt laten bezorgen. Er staat echter ook 'nog niet beschikbaar' bij bepaalde bezorgmomenten. Uiteraard is dit afhankelijk van je woonomgeving/postcodegebied. Op basis hiervan kun je eventueel ook terecht bij Plus, Spar of Coop. En natuurlijk fysiek in de supermarkten zelf.