Ook KPN komt met uitrol landelijk WiFi-netwerk

In april dit jaar begint KPN met de uitrol van zijn landelijke WiFi-netwerk via de routes van klanten, zo meldt Nu.nl. Een woordvoerder heeft dit beaamd na berichtgeving door de Consumentenbond.

In samenwerking met het Spaanse bedrijf Fon wil KPN de routers van klanten een openbaar toegankelijk signaal laten uitzenden. 

KPN start in april met een test waarna de resultaten zullen bepalen hoe snel de uitrol daarna gaat.

BuitenlandHet bedrijf Fon heeft overeenkomsten met providers in diverse landen, waardoor er begin vorig jaar al zo'n 8 miljoen Fon-hotspotswaren. KPN-klanten krijgen ook in het buitenland toegang tot die wifi-netwerken.

Wel zei Fon vorig jaar dat mobiele klanten van KPN in eerste instantie geen toegang krijgen tot het netwerk. Alleen klanten met een vaste verbinding, die zelf ook hun verbinding delen, mogen op andere routers inloggen.

Automatisch inloggenDaarnaast biedt Fon een app aan waarmee je automatisch kunt inloggen als er een hotspot in de buurt is. Zo wordt voorkomen dat je als klant handmatig moet inloggen. Nog niet bekend is hoe snel de Fon-hotspots zullen zijn en hoeveel mensen er tegelijkertijd gebruik van kunnen maken.

UPC en Ziggo rolden vorig jaar al hun landelijke WiFi-netwerken via de routers van klanten uit. Ziggo constateerde een nieuwe klanteninstroom na deze actie.

Bron: Nu.nl