Ook negatieve spaarrente bij Knab: 'Meer banken zullen volgen in 2021'

knab-negatieve-rente-11012021.jpg

Spaarders moeten steeds vaker geld betalen om hun geld te kunnen stallen bij een bank. Nu ook bij Knab, die 0,5 procent negatieve rente rekent over een spaartegoed vanaf 250.000 euro op de Flexibel Sparen-rekening. De verwachting is dat dit jaar meer banken over zullen gaan tot het rekenen van een negatieve rente.

Recent hebben al meerdere banken besloten om vermogende spaarders te laten betalen voor hun spaargeld. Zo hanteren bijvoorbeeld ING, ABN AMRO en Rabobank een negatieve rente, evenals SNS, ASN en RegioBank

'Meer banken zullen volgen in 2021'

Knab was een van de banken waar je relatief gezien nog wel wat rendement kreeg op je spaargeld. Het is dan ook een opmerkelijke stap dat de bank per 1 februari een negatieve rente hanteert, aldus Amanda Bulthuis van vergelijkingssite Geld.nl. 'Dat nu ook zo'n bank zich genoodzaakt voelt negatieve rente te voeren, is een voorbode dat in 2021 meer banken deze stap zullen volgen.' 

Ook voor kleine spaarder?

Tot nu toe hebben alleen vermogende spaarders last van de negatieve rentes. Kleine spaarders, met saldo's van enkele tienduizenden euro's, hoeven zich ook op korte termijn niet veel zorgen te maken. 'Banken zullen de limiet stap voor stap verlagen, maar een negatieve spaarrente voor de gemiddelde spaarder is nog ver weg', zegt Bulthuis. 

De Consumentenblond pleitte eerder om de limiet niet lager te maken dan 100.000. 

Uitzending Radar over negatieve rente

Radar heeft in een thema-uitzending uitgebreid aandacht besteed aan negatieve spaarrentes. Wat zijn de gevolgen voor jou als spaarder? Dat zie je in het fragment hieronder. 

Negatieve spaarrente: dit zijn de gevolgen

De hele uitzending kijk je terug op deze pagina