background branding

Op=Op Voordeelshop heeft faillissement aangevraagd

op-is-op-voordeelshop-failliet-25032019.jpg

Budgetdrogisterijketen Op=Op Voordeelshop heeft faillissement aangevraagd. Het bedrijf heeft 1164 medewerkers, waarvan het merendeel in deeltijd werkt. In totaal zijn zij goed voor 318 voltijdsbanen. Op=Op zegt last te hebben gehad van uitdagende marktomstandigheden. Ook groeide het bedrijf de laatste jaren hard, wat ten koste ging van de financiële stabiliteit.

Op=Op Voordeelshop opende vrijdag nog vier vestigingen waardoor het totaal op 152 winkels kwam. Daarvan zijn tien franchisevestigingen die buiten het bankroet vallen. De webwinkel gaat wel mee in het faillissement, dat naar verwachting dinsdag door de rechtbank Noord-Nederland wordt uitgesproken.

De budgetketen begon in 1997 met een winkel in Klazienaveen. In 2015 waren er honderd winkels. Volgens Op=Op Voordeelshop zien aandeelhouders en adviseurs nog mogelijkheden om de keten 'in afgeslankte vorm door te zetten'.

Op=Op Voordeelshop is niet de eerste keten die dit jaar omvalt door lastige marktomstandigheden. Zo gingen speelgoedketen Intertoys en kledingketen CoolCat onlangs al failliet.

Bron: ANP