Oranje reisadvies voor heel België

28092020belgie.jpg

Het reisadvies voor heel België is aangescherpt naar oranje, wat inhoudt dat alle niet-noodzakelijke reizen worden ontraden. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Tot dusver gold in verband met het nieuwe coronavirus alleen een oranje reisadvies voor Brussel en omgeving en delen van Antwerpen.

Het advies wordt aangepast in verband met de strenge regels die in België gelden voor bezoek uit Nederland. Reizigers uit de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht moeten zich laten testen en veertien dagen in quarantaine blijven. Reizigers uit andere Nederlandse provincies krijgen het dringende advies zich te laten testen en in quarantaine te gaan.

Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de stad Antwerpen, en de provincies Luik en Waals-Brabant geldt bovendien dat het aantal besmettingen daar erg hoog is. Wie daar geweest is, krijgt het dringende advies na terugkeer in Nederland tien dagen in thuisquarantaine te gaan. Voor terugkeerders uit andere delen van België geldt dit advies niet.

Bron: ANP