background branding

Oranje reisadvies voor meerdere Europese regio's

Lissabon15092020.jpg

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dinsdag het reisadvies voor delen van Portugal, Tsjechië, Zwitserland, Frankrijk en Denemarken aangepast naar 'oranje', wat staat voor alleen noodzakelijke reizen.

De reden voor de aangescherpte reisadviezen is het sterk opgelopen aantal mensen dat besmet is geraakt met het coronavirus in de betreffende gebieden. Het nieuwe advies betekent dat vakanties worden afgeraden en dat mensen bij thuiskomst tien dagen in quarantaine moeten.

Het gaat om een aantal gebieden in de regio Lissabon (Portugal), de stad Praag (Tsjechië) en verscheidene gebieden in Frankrijk. Daar gaat het om de departementen l'Ain, Ille-et-Vilaine, Isère, Loire, Loire-Atlantique, Maine-et-Loire, Pas de Calais, Puy de Dôme, Pyrénées Atlantiques, Pyrénées Orientales en Tarn-et-Garonne.

Ook een aantal gebieden in Zwitserland (Genève, Freiburg en Vaud) kleurt nu oranje. Dat geldt ook voor de Deense steden Kopenhagen en Odense.

Het ministerie wijst er ook op dat in de Hongaarse hoofdstad Boedapest het aantal besmettingen met het coronavirus ernstig is gestegen. Ook hier geldt dat mensen die er zijn geweest in quarantaine moeten. Sinds 1 september gelden er reisbeperkingen voor Hongarije voor reizigers uit Nederland.

Bron: ANP