Ouderenbond ANBO biedt telefonisch hulp aan ouderen die moeite hebben met internetten

OuderenInternetten_03.06.2020.jpg

De coronacrisis heeft het internetgebruik van ouderen flink opgestuwd. Volgens een peiling van ouderenbond ANBO onder vierduizend mensen is een derde van de ouderen die voor de virusuitbraak niet op internet zaten er alsnog gebruik van gaan maken. Senioren die al online waren, zijn vaak meer met internet gaan doen.

Bijna de helft is vaker gaan beeldbellen, twintig procent maakt nu vaker contact met anderen via sociale media. Achttien procent geeft aan online spellen te spelen.

Contact houden met naasten

'Door het coronavirus zijn veel ouderen aan huis gekluisterd en krijgen ze veel minder of geen bezoek. Om toch contact te kunnen onderhouden met hun kinderen en kleinkinderen, is een deel van die groep de afgelopen periode op internet gegaan', duidt directeur Liane den Haan. De ANBO hielp ouderen telefonisch door bijvoorbeeld uitleg te geven over beeldbellen en het aanmaken van accounts op sociale media.

Dagelijks gebruik van internet

Van de ondervraagde ouderen gebruikt negentig procent dagelijks internet: iets meer dan de helft gebruikt daarvoor een computer, een kwart een tablet. Smartphonegebruik is minder populair: 21 procent zegt een smartphone te gebruiken.

Bron: ANP