'Ouderwets' bankieren blijft ondanks sluiting servicepunten gewoon mogelijk

20191210_ing.jpg

Volgens onderzoek van Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) kan een tiende van de ouderen niet internetbankieren, ook al gebruiken ze wel een computer voor andere dingen. Deze mensen zijn daarom nog afhankelijk van alternatieve manieren om hun bankzaken te regelen, maar je wordt nog niet gedwongen om digitaal te bankieren.

Hoewel ING werkt aan methoden om ouderen om te leren gaan met digitaal bankieren, blijft het volgens Van der Pol mogelijk om ‘ouderwets’ te blijven bankieren. Wie niet digitaal wil bankieren, kan gebruik blijven maken van overschrijfkaarten en acceptgiro’s.

Sluiting van servicepunten

Afgelopen week maakte ING bekend dat het 150 van zijn 380 servicepunten in boekhandels gaat sluiten. Volgens ING-woordvoerder Karin van der Pol wordt het merendeel van deze servicepunten echter vervangen door Geldmaten. Hier kun je ook geld storten. Aan de 215 ING-kantoren verandert niets.

Doordat de een deel van de servicepunten wordt vervangen door Geldmaten, kun je in de toekomst daar ook als klant van de Rabobank of ABN AMRO terecht om je geld te storten.

Bron: ANP / ING