Overlast bedwantsen blijft na meermaals inschakelen Rentokil | Radar checkt
Niet lekker slapen door bedwantsen in je bed? Dit overkwam Menno de Roos. Menno heeft contact opgenomen met het ongediertebestrijdingsbedrijf Rentokil, maar na diverse behandelingen zijn de bedwantsen nog niet weg. Het is nu twee jaar later sinds de eerste bedwants is gezien en hij is 3650 euro lichter.
Tijdens een vakantie in Tsjechië, twee jaar geleden, zijn er bedwantsen in een dekbed meegereisd naar Menno's woning. Dit ontdekte hij nadat zijn kinderen steeds werden gestoken. Na een zoektocht zagen ze dat de bedwantsen inmiddels op iedere slaapkamer zaten. Hij wil een professionele partij inschakelen in die ervaring heeft met het bestrijden van bed wantsen: Rentokil Nederland, hét ongediertebestrijding bedrijf. 'Na een inspectie op locatie werd een stoombehandeling en bestrijdingsmiddel aangeraden om de bedwantsen te bestrijden, mocht dat dan niet lukken dan zou Rentokil een extra keer langskomen om te kijken wat ze kunnen doen. Mocht het echt niet lukken, dan was er nog een hittebehandeling', vertelt Menno.
Terugluisteren Radar Radio: Zo kom je van bedwantsen af
Bedwantsen gaan niet weg
Rentokil is voor de stoombehandeling twee keer langsgeweest. Hij betaalt hiervoor 1650 euro. 'De bedwantsen waren niet weg. Een extra derde keer kwam Rentokil niet langs. Ik heb daarna nog een hittebehandeling genomen omdat de bedwantsen toch echt weg moesten', vertelt Menno. Hiervoor betaalt hij €2000. 'Ik heb heel vaak gebeld, geappt en gemaild. Maar geen reacties terug.' Maanden later kreeg hij van Rentokil in een reactie terug dat zij hun werk goed hadden gedaan.
Rentokil wil na contact met Radar tot een oplossing komen met de heer De Roos.
Deel je ervaringen, stel vragen en discussieer met andere leden over dit onderwerp.
Laatste reacties
21Menno en Roos hebben last van bedwantsen, en nemen contact op met ongediertebestrijdingsbedrijf Rentokil. Helaas lijken de behandelingen niet te werken. Wat doet Rentokil? Maandag 4 november in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1 Lees meer of kijk terug: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/overlast-bedwantsen-blijft-na-meermaals-inschakelen-rentokil-radar-checkt/
Vroeger heel vroeger lagen de mensen op stro en zaten ze onder de luizen en vlooien 😂 . Ik denk zelf dat nu het e.e.a te maken heeft met ( gebrek aan ) hygiëne. Zoals onze moeders de voorjaars-en najaarsschoonmaak hielden en alle hoeken en gaten werden gesopt , geklopt ( met de mattenklopper ) en gezogen en gepoetst ....dat zie je niet meer plus de goed geïsoleerde huizen van nu telt ook mee. Ouders van nu zijn veelal beiden aan het werk en het huishouden heeft niet die prioriteit meer , denk ik. Plus....men reist en er kruipt van alles in je koffer ... 😎 .
Hygiëne is 1 van de oorzaken, tegelijk zijn ook bedwantsen behoorlijk resistent geworden oftewel: gif helpt niet altijd meer. Bedwantsen zijn weer aan een opmars bezig. Alle berghutten in het Duits-Oostenrijkse grensgebied hebben ze nu, omdat de wandelaars de beesten meenemen in hun slaapzak van de ene naar de andere berghut. In Kroatië kwam in 2016 een stevige waarschuwing van het ministerie van Toerisme inclusief bedrijfsnamen van bestrijders en het advies om alle matrassen te vervangen, wanneer die beestjes ergens opdoken. Prompt reageerde een grote winkelketen met een speciale aanbieding voor verhuurders: 50% korting op nieuwe matrassen, wanneer je je vergunning bij de kassa liet zien. In 2017 was er nog een kleinere waarschuwing, specifiek voor 2 regio's en sinds 2018 zijn deze beesten niet meer in het nieuws. Zelf hebben we ze gelukkig nergens, ook nooit gehad. Hygiënehoezen, goed ventileren lijken een goede voorzorgsmaatregel te zijn. Plus twee keer per jaar een grondige, grote schoonmaak. Bovendien hebben bedwantsen natuurlijke vijanden zoals spinnen, sluipwespen, ... Met het item erbij. sorry, maar aan de muren van het huis te zien, ga je het niet meer redden met Rentokil en nieuwe matrassen. Nieuwe bedden, al het textiel door de was plus langdurig stomen (meerdere dagen) of langdurig ventileren bij droog weer, dan heb je een goede kans om de bedwantsen definitief kwijt te raken.