background branding

Overweeg om deze reden jouw badmat weg te halen

178949587_l_normal_none.jpg

Heb jij een lekkere, zachte badmat in de badkamer liggen? Zo één die je meestal voor het toilet legt, zodat je tijdens het zitten op de wc je voeten op een zachte ondergrond kunt zetten? En waar je op kunt stappen als je uit de douche komt? Radar vertelt je waarom je deze mat misschien beter weg kunt doen.

En die reden moet niet heel onverwachts komen: deze badmat zit namelijk vol met bacteriën. Soms loop je perongeluk met je schoenen naar binnen en stap je op de mat. En als je een man bent en soms staand plast kan er her en der wat gemorst worden naast de wc. 

Bacteriën in een vochtige omgeving

En dat is lang niet het enige: de bacteriën die zich in grote getalen op jouw mat verzamelen, vermenigvuldigen zich ook snel door de warme, vochtige omgeving waarin ze zich bevinden. 

Wanneer jij je lekker warm staat af te spoelen onder de douche, creëer je voor de bacteriën de perfecte leefomgeving. Daarbij kunnen de bacteriën lang van deze omgeving genieten, omdat een badmat vaak dik is gemaakt om zacht aan te voelen en hierdoor droogt het ook minder snel op de grond.

Zo vaak moet je je badmat wassen

Zie jij het wegdoen van deze zachte ondergrond toch niet zitten? Bereid je dan voor op zeer frequente wasbeurten van de mat. Het algemene advies geldt om de badmat iedere week één keer in de wasmachine te gooien. Dit is inderdaad niet weinig, maar wel hoog nodig. Was de mat daarbij op minimaal zestig graden, om er zeker van te zijn dat je alle bacteriën doodt. 

Mocht je nu extra je best doen om niet met slippers of schoenen over de mat te lopen, ‘m regelmatig na het douchen even buiten te laten luchten en woon je niet met teveel mensen samen? Dan kun je de mat ook wel iets minder vaak wassen, maar wees je dus bewust van de viezigheid die kan ontstaan.