background branding

Oxxio stopt met het aanbieden van internet en telefonie

13042021oxxio.jpg

Oxxio gaat zich weer volledig richten op energie en stopt met het faciliteren van televisie, telefoon en internet. De leverancier draagt alle klanten over naar KPN. Voor de klanten verandert er in feite niets: ze betalen dezelfde kosten.

Op de Oxxio-website is te lezen dat de telecompakketten per 1 juni 2021 stoppen omdat het bedrijf zich volledig wil richten op haar kernactiviteiten: het leveren van energie. 'De verbreding buiten de energiesector met internet, TV en bellen biedt klanten een totaalpakket, maar vraagt van de organisatie een apart werkproces', aldus Oxxio. 

'KPN neemt het stokje over'

De contracten van bestaande klanten worden per 1 juni 2021 overgezet naar KPN. Na de zomer wordt ook het telecompakket technisch ondergebracht bij de telecomaanbieder. Tot die tijd kunnen klanten met vragen en problemen nog terecht bij de klantenservice van Oxxio. 

Twee aparte contracten

Klanten die een combinatiepakket van telecom en energie hebben krijgen twee aparte contracten. Voor de telecom gaan ze naar KPN, maar het energiecontract blijft bij Oxxio. Het financiële voordeel daarvan wordt een 'vast voordeel' en de klanten krijgen bij KPN geen nieuw jaarcontract. Ze blijven voorlopig dezelfde prijs betalen als ze al deden.

Bron: Tweakers