Pakket met mobiel, bellen, tv en internet steeds interessanter

Bijna driekwart van de Nederlanders is geïnteresseerd in een quad play aanbod; een combinatie van een mobiel abonnement, vast internet, tv en bellen.

Dit overkoepelende abonnement is voornamelijk interessant voor mensen die hierdoor minder kwijt zijn aan vaste en mobiele diensten. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Eind 2011 heeft Telecompaper een hoeveelheid stellingen over de aantrekkelijkheid van quad play voorgelegd aan het Telecompaper Consumentenpanel. Het onderzoek werd in maart en november 2013 herhaald. Momenteel bieden KPN, Scarlet en Tele2 quad play aan. Ziggo biedt klanten lagere mobiele tarieven aan als zij een compleet pakket afnemen met tv, internet en vaste telefonie.

Uit het onderzoek kwamen ook een aantal nadelen naar voren bij de mogelijkheid om quad play te nemen. Ruim 63 procent gaf aan bij de keuze voor een mobiele provider graag keuze te hebben uit alle mobiele aanbieders. Ook meldt 40 procent geen interesse te hebben, omdat zij geen invloed hebben op de keuze voor de mobiele provider van hun huisgenoten.

Bron: Emerce