Parkeren bij een luchthaven, hoe werkt dat?

Schiphol-parkeren-vliegveld-780p.png

Je auto parkeren bij een luchthaven kan soms een hele opgave en een dure aangelegenheid zijn. Waar kun je precies je auto kwijt op Schiphol en bijvoorbeeld Eindhoven Airport? Radar zet de grootste luchthavens van Nederland op een rijtje. 

De meeste luchthavens maken een onderscheid in de tijdsduur van het parkeren. Het is dus raadzaam op van tevoren goed te weten hoe lang je je voertuig wil parkeren. 

Lees ook: 10 tips voor een goedkopere vliegvakantie

Parkeren op Schiphol

Op Schiphol heb je de keuze uit verschillende parkeerproducten. Voor parkeren tot 48 uur, bijvoorbeeld voor een korte reis of het halen of brengen van een persoon, is P1 kort parkeren ingericht. Let wel op, sta je hier langer dan 48 uur, dan wordt het parkeerbedrag verhoogd met € 100 per dag. Voor langer parkeren heeft Schiphol P3 (Lang Parkeren) of P4 (Basic Parking) ingericht. Vanaf P3 vertrekt er iedere tien minuten een gratis snelbus, die je in vijf minuten naar de vertrekhal brengt. Bij P6 Valet Parking kun je je autosleutels afgeven, zodat mederwerkers van de luchthaven je auto naar een parkeerplaats rijden. Eerder bleek dat er op en rond Schiphol toenemende mate sprake is van overlast van 'valet parking'-bedrijven. Niet alle bedrijven leveren kwaliteit en klantenservice, waarschuwde de gemeente Haarlemmermeer destijds. Hier lees je meer over alle verschillende parkeertarieven van Schiphol. 

Parkeren Eindhoven Airport

Ook Eindhoven Airport heeft eigen parkeerplaatsen voor kort en lang parkeren. Kort parkeren kan op P0 en P1, maar dit kan je vooraf niet reserveren. Op de parkeerplaatsen op P3, P4, P5 en P8 kun je terecht om langer te parkeren. Vanaf P8 rijdt er een shuttle van en naar de vertrekhallen. Lees hier meer over alle officiële parkeerterreinen van de luchthaven.

Parkeren Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport beschikt over vijf parkeerterreinen, P1, P2, P3, P6 en P10.  Hierbij is P10 ingericht voor budget parkeren. Een plekje op P10 is alleen online te reserveren. Kijk hier voor alle parkeertarieven. 

Lees ook: Vlucht gemist door treinvertraging: recht op vergoeding?

Maar wil je niet tegen hoge parkeerkosten aanlopen, dan is het natuurlijk altijd een goed idee om met het openbaar vervoer naar een van de vliegvelden te gaan. Bovenstaande luchthavens belvoen allemaal dat ze ook goed bereikbaar zijn net het openbaar vervoer. Wil je weten hoeveel je moet betalen voor een treinreis naar een luchthaven? Plan je reis in via ns.nl en kijk onderaan bij de tarieven.