background branding

Parodontax reageert op ophef rondom vernieuwde tandpasta

parodontax-reactie-050202021 (1).jpg

Radar publiceerde vorige week het verhaal over de vernieuwde samenstelling van Parodontax-tandpasta. Al snel werden we, onder andere op ons Instagramkanaal, overspoeld met nog meer reacties. Gebruikers willen de oude smaak terug! Maar gaat fabrikant GSK de oude samenstelling terug op de markt brengen?

'Er zijn momenteel geen plannen om de oude formule opnieuw te introduceren, maar bij GSK houden we onze formuleringen in het oog en ontwikkelen we ze voortdurend in overeenstemming met de ontwikkelingen op het gebied van smaken, regelgeving en nieuwe wetenschappelijke gegevens', luidt het antwoord van de woordvoerder van GSK. 

GSK zegt te betreuren dat de nieuwe tandpasta niet bij iedereen in de smaak valt, maar benadrukt nogmaals dat er groot consumentenonderzoek vooraf ging aan de beslissing om de samenstelling aan te passen. De fabrikant staat dus ook nog steeds achter deze beslissing. 

Nieuwe formules eind 2021 op de markt

De oude Parodontax-formule komt dus vooralsnog niet terug, al komen er dit jaar wel nieuwe smaken op de markt. Of deze in de buurt komen van de oude Parodontax is niet duidelijk. 

Verder zegt de woordvoerder dat mensen de Parodontax Herbal Twist of Herbal Fresh kunnen proberen. 'Deze bevatten kruidenaroma’s en dit kan dus een smaak zijn die fans van de oude formule fijn vinden.' Deze smaken zijn nu al verkrijgbaar. 

Radar zal de situatie rondom Parodontax en eventuele aanpassingen in de formule nauwlettend in de gaten houden. 

Bekijk hieronder onze post op Instagram en laat een reactie achter als je ook de oude smaak terug wilt. 

Bekijk op Instagram