Pas op: risico op lekkende gasflessen

Gasfles-met-hand87166805_s.jpg

Gasleverancier Antargaz waarschuwt dat sommige gasflessen die het bedrijf heeft verkocht mogelijk lek zijn. De bewuste flessen zijn sinds augustus dit jaar in Nederland op de markt. Een verbindingsstuk kan mogelijk ‘een beperkt lek’ hebben. Daarom roept het bedrijf de verkochte exemplaren terug.

Het gaat om flessen propaangas van 26,2 liter met een inhoud van 10,5 kg propaan die zijn geproduceerd in juli. Ze zijn voorzien van een witte ring onder de fleskraan. ‘Aan de verbinding van de fles met de fleskraan kan er een lek aanwezig zijn. Dat kan men controleren met zeepwater’, legt de onderneming uit. Als er een lek is ontstaan snel zeepbellen. Het advies is dan om de gasfles onmiddellijk op een goed geventileerde plaats te zetten en contact op te nemen met het bedrijf.

Gasflessen terugbrengen

‘Het is uiterst belangrijk daarbij niet te roken en de fles niet in nabijheid van open vuur te controleren’, vermeldt Antargaz er voor de zekerheid bij. Klanten die flessen terugbrengen, ook als ze niet lek zijn, krijgen een goed werkende gasfles of hun geld terug.

Bron: ANP