Pas op voor metaal in voorgebakken stokbroden Dekamarkt; ook in stokbroden Dirk van den Broek

19052022-baguettes.jpg

De NVWA waarschuwt voor baguettes van supermarkt DekaMarkt. Er zou metaal in de voorgebakken stokbroden zitten, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit woensdag.

Update

Ook mogelijk metaal in stokbroden Dirk van den Broek

Ook in de voorgebakken stokbroden van Dirk van den Broek zitten mogelijk metaaldeeltjes. 'Eet dit product niet', waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De metaaldeeltjes kwamen aan het licht tijdens een controle. Volgens Dirk is er tijdens de productie een stuk van de band afgebroken, waardoor er mogelijk metaal in het stokbrood terecht is gekomen.

Bij Dirk van den Broek gaat het om 'de Beste Baguettes wit 2 stuks'. De stokbroden hebben een houdbaarheidsdatum van 14 augustus 2022 en streepjescode 8710871186551.

Het gaat om de twee voorgebakken witte baguettes van het huismerk '1 de beste' met een houdbaarheidsdatum van 14 augustus 2022 en streepjescode 8710871186551. DekaMarkt vraagt mensen om de stokbroden niet te eten, maar ze terug te brengen naar de winkel. 'Eet deze baguettes niet, dat kan gevaarlijk zijn.' Klanten krijgen hun geld terug.

Bron: ANP