Pas op voor onbekende knapperds | Update meldpunt slimme meter

Er gebeurde deze week weer een hoop online! Wat speelde er in onze online community? Deze week een waarschuwing voor onbekende knapperds die je vriend willen worden op Facebook en een update van ons meldpunt over de slimme meter.

Vorig jaar schreef Radar al een artikel over onbekende knappe mensen die je toevoegen op Facebook. Er zijn echter weer nieuwe meldingen bij ons binnengekomen hierover. In het merendeel van de gevallen gaat het om nepprofielen. Achter deze profielen zitten oplichters en als ze eenmaal tot jouw vriendenkring behoren, dan kunnen ze bijvoorbeeld je e-mailadres en persoonlijke foto's zien. Klinkt onschuldig, maar ze kunnen je ook in een chatbericht een link sturen naar kwaadaardige software.

Kun je er iets tegen doen?

Natuurlijk! Ken je iemand niet: voeg deze persoon dan niet toe. Je kunt er ook voor zorgen dat niet iedereen je toe kan voegen als vriend. Ga naar de instellingen van je Facebookaccount en kies bij 'Wie kan je een vriendschapsverzoek versturen?' voor 'Vrienden van vrienden'. Vergeet niet dat je fakeprofielen ook kunt blokkeren door op 'Rapporteer dit account' te klikken.Lees hier het hele artikelVorige week uitgebreid aandacht voor de slimme meter in de radio-uitzending van Radar. In die uitzending openden we ons meldpunt. Hoe staat het er voor? De teller staat inmiddels op 500 klachten van bezorgde consumenten. Zo kregen we een klacht van Mario. Hij heeft een slimme meter en hij wordt van zijn energieleverancier naar zijn netbeheerder en terug gestuurd. De melding van Mario staat symbool voor de vele meldingen die we binnen kregen. Meld hier nog snel jouw klacht