background branding

Petitie voor behoud XS4ALL vaak ondertekend

xs4all-petitie-11012019.jpg

Een petitie tegen het verdwijnen van de merknaam XS4ALL is meer dan 15.000 keer getekend. Initiatiefneemster Kirsten Verdel is verrast door het grote aantal ondertekenaars. 'Het signaal dat we ermee afgeven is duidelijk', zegt ze.

De petitie 'XS4ALL moet blijven' is een reactie op een bekendmaking van eigenaar KPN. Het telecombedrijf meldde donderdag dat het het merk XS4ALL gaat schrappen, om zich meer op het hoofdmerk KPN te kunnen richten. De diensten van XS4ALL komen niet in het geding, zo stelde KPN de klanten gerust.

Steunbetuigingen door 'uniekheid'

Volgens Verdel roept het merk XS4ALL zoveel steunbetuigingen op omdat het een unieke internetprovider is, vanwege 'de bedrijfscultuur, de kennis, de knowhow, de inzet voor privacy en het maatschappelijk engagement'. 'De andere merken die KPN schrapt, zoals Telfort, roepen amper reacties op', zegt zij.

Een woordvoerder van het telecomconcern zegt in een reactie dat KPN 'uiteraard met onze klanten in gesprek blijven over hoe we dit zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Wat we donderdag hebben aangekondigd, gaan we zorgvuldig uitvoeren. De klanten blijven de diensten en de kwaliteit op hetzelfde niveau ervaren. Bovendien mogen ze wel hun XS4ALL e-mailadres behouden.'

Update zaterdag 12 januari: petitie 20.000 keer ondertekend

De petitie tegen het verdwijnen van de merknaam XS4ALL heeft in twee dagen tijd meer dan 20.000 handtekeningen gekregen. Zaterdag rond 10.30 uur stond de teller op 20.350 ondertekenaars.

Bron: ANP