Petitie voor gelijkheid arbeidsmarkt: 50.000 handtekeningen

petitie-gehandicapte-handtekeningen-10-04-2018.jpg

Circa 50.000 mensen hebben inmiddels de onlinepetitie getekend, waarin wordt gepleit voor een gelijke behandeling van mensen met een beperking op de arbeidsmarkt. Met dit aantal handtekeningen wordt voldaan aan een voorwaarde om een onderwerp in de Tweede Kamer te mogen toelichten. De grens daarvoor is 40.000 handtekeningen. Het is nog onduidelijk of de opstellers van de petitie aan álle regels voldoen om hun zaak in de Kamer te kunnen bepleiten.

'Supergoed, dat zoveel mensen de petitie steunen', zegt Noortje van Lith uit Roosendaal. Zij is een van de gezichten geworden van de strijd voor een gelijke behandeling voor mensen met een beperking door de brief die ze naar premier Mark Rutte schreef. Daarin maakte de Roosendaalse duidelijk dat ze het niet eens is met een wetsvoorstel dat werkgevers de mogelijkheid biedt mensen met een beperking in sommige gevallen onder het minimumloon te betalen. Zij zit zelf in een rolstoel.

Van Lith schaarde zich achter de onlinepetitie van de groep Wij staan op! Die waarschuwt dat als het wetsvoorstel doorgaat, mensen met een een beperking nooit een volwaardig loon zullen krijgen of een goed pensioen kunnen opbouwen.

'Ik snap heel goed dat Noortje van Lith knokt van haar droombaan', reageerde premier Mark Rutte eerder via Twitter op haar brief.

Bron: ANP