Petitie voor verbod op consumentenvuurwerk half miljoen keer ondertekend

VuurwerkErasmus_2020.jpg

In totaal hebben al meer dan een half miljoen mensen en organisaties hun handtekening gezet onder twee online initiatieven voor een verbod op consumentenvuurwerk: een petitie en het Nationaal Vuurwerkmanifest. Zaterdag, vier dagen geleden, stond de teller nog op net boven de 250.000. Het dringende verzoek aan de politiek is om in 2020 consumentenvuurwerk volledig te verbieden.

Het aantal ondertekenaars van beide antivuurwerkinitiatieven stond voor de jaarwisseling nog op rond de 190.000, maar in de eerste dagen van het nieuwe jaar liep het storm, met soms meer dan 10.000 steunbetuigingen per dag. Ook onder meer Zorgverzekeraars Nederland, het Longfonds, de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie en de SAZ Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (Vereniging van 28 regionale ziekenhuizen) hebben zich erbij aangesloten.

Lees ook: Meerderheid Rotterdamse gemeenteraad wil vuurwerkverbod

De opstellers van het Vuurwerkmanifest (onder andere oogartsen) hebben vorig jaar de online petitie overgenomen van een particulier en geven nu dus informatie over beide initiatieven.

Wil je de petitie ook ondertekenen? Ga naar de online vuurwerkverbod-petitie.

Bron: ANP