Philips claimt dunste televisie ter wereld

Philips claimt de dunste lcd-televisie ter wereld te hebben gemaakt. Het gaat om een prototype van 8 millimeter dik.

Het elektronicaconcern maakte dat woensdag bekend op de consumentenelektronicabeurs IFA in Berlijn. Wanneer en of het prototype daadwerkelijk op de markt komt, is nog niet duidelijk. De dunste die Philips nu in huis heeft is de 4,5 centimeter dikke Essence en die is woensdag op de beurs gepresenteerd.

Inclusief het vernieuwende ophangsysteem komt de Essence 5,5 centimeter van de muur te hangen. Het slanke model  van de televisie is niet het enige waar het elektronicaconcern dinsdag mee pronkte. Ook het in gewicht is de tv flink 'afgevallen'. Een 42-inchtelevisie weegt gemiddeld 40 kilo. Deze weegt nog maar 16,5 kilo. Mede daardoor hoeft er ook geen lomp ophangsysteem achter het apparaat te worden geplaatst.

Daarnaast heeft Philips het irritante dradenwerk van de Essence, dat de televisie verbindt met allerlei andere apparaten, weten terug te brengen tot één dik snoer. Daar kan alles in worden teruggebracht, dus ook de draden die met de dvd-recorder en home-cinemaset zijn verbonden.

Voorlopig blijft Sharp pronken met de dunste televisie, die in 2010 beschikbaar komt voor de consumenten. Maar liefst 2 centimeter 'dik' is deze jongen die vorig jaar op de IFA werd geïntroduceerd.

Bron: ANP