Pleidooi voor gratis vervanging OV-chipkaart

ovchipkaartcheckin-anp_800x628.jpg

De OV-chipkaart moet gratis worden vervangen. Daarvoor pleit de Ombudsman voor beter Openbaar Vervoer. Reizigers betalen na vijf jaar nu nog een bedrag voor een nieuwe anonieme chipkaart en klagen over de 7,50 euro die ze daarvoor moeten betalen, zo meldt de NOS maandag.

Ook vinden veel mensen het lastig dat resterend saldo op een verlopen kaart niet automatisch kan worden teruggeboekt.

Vervangen

Dat is een van de klachten die binnen is gekomen op OV-loket, meldt de NOS.

De kaart moet elke vijf jaar worden vervangen omdat ze na verloop van tijd kunnen breken en omdat de technologie en beveiliging veroudert.

Ook op de Facebookpagina van Radar stromen reacties binnen van verontwaardigde reizigers. Zo schrijft Kim:'Dus eerst moeten we betalen om dat ding te krijgen omdat dat zo besloten is. Dan moeten we voldoen aan voorwaarden om een X bedrag erop te houden. Dan moeten we ook nog eens betalen voor een nieuwe? En we mogen niet klagen over te weinig in/uit check punten of beroerde poortjes? Eerste aanschaf dat betaalt moet worden, oke prima. Maar is die verlopen dan sturen ze maar gratis de vervanging.'

Wat vind jij van dit idee van de ombudsman? Laat het weten, hieronder of op onze Facebookpagina!

Abonnement

Mensen die een NS-abonnement hebben hoeven zich overigens geen zorgen te maken. Bij hen wordt de kaart automatisch vervangen voor een nieuw exemplaar.

Bron: ANP MediaWatch / Radar / NOS