Plus stopt per direct met verkoop producten dubieuze eendenslachter

plus-eendenvlees-050718.jpg

Plus Supermarkt haalt per direct alle producten uit de winkel die afkomstig zijn van eendenslachter Tomassen Duck-To. De samenwerking met de leverancier is per direct beëindigd. De supermarkt nam dat besluit nadat dierenrechtenorganisatie Animal Rights schokkende beelden naar buiten bracht van dierenmishandelingen bij Nederlandse eendenfokkers.

Op de beelden die met een verborgen camera zijn gemaakt en via RTL Nieuws verspreid, is te zien hoe een eend wordt doodgetrapt en dat eenden bij de vleugels worden opgepakt en rondgeslingerd. Volgens directeur Robert Molenaar van de dierenorganisatie gaat het om drie grote Veluwse eendenbedrijven, in Dalfsen, Putten en Epe.

Levende eenden in afvalbakken

Ook bij eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo is volgens Molenaar van alles mis. 'Eenden worden daar onvoldoende verdoofd en met botte messen geslacht. Er zijn daar levende eenden in afvalbakken van het slachthuis gevonden'. Gertjan Tomassen, de directeur van de gelijknamige eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo, is woedend op Animal Rights. Volgens hem is er niets waar van de beweringen van de dierenrechtenorganisatie over zijn bedrijf.

'Beelden spreken voor zich'

Plus: 'Wij zien de beelden die spreken voor zich. Het is onacceptabel. We hebben de leverancier gebeld en zijn erg geschrokken.'

De producten die uit de winkels worden gehaald gaan naar de lokale voedselbanken, aldus een woordvoerster.

Bron: ANP