background branding

Poepbacterie gevonden op bestelzuilen McDonald's

poepbacterie-ecoli-mcdonalds-30112018.jpg

Grote kans dat er poepbacteriën zitten op de touchscreen bestelzuilen bij de Nederlandse McDonald’s. In het Verenigd Koninkrijk is namelijk onderzoek gedaan: op elke bestelpaal met een touchscreen werd de zogeheten E colibacterie aangetroffen.

Er komen steeds meer van deze bestelzuilen met touchscreen bij en volgens microbioloog Paul Matawele van de London Metropolitan University moeten mensen realiseren hoe onhygiënisch die zijn. McDonald’s maakt deze palen namelijk schoon met desinfecteermiddel waarvan de microbioloog vermoedt dat het niet sterk genoeg is.

Deze bacteriën veroorzaken infecties die in ziekenhuizen worden opgedaan
Paul Matawele

In het artikel over het Britse onderzoek reageert Matawele onthutst. 'We zijn allemaal verbaasd hoeveel darm- en ontlastingsbacteriën zijn gevonden op de touchscreenmachines. Deze bacteriën veroorzaken infecties die mensen in ziekenhuizen opdoen.'

Volgens een woordvoerder van de Nederlandse McDonald’s staat hygiëne hoog in het vaandel. Zo worden de vestigingen vier maal per jaar onaangekondigd gecontroleerd. Ook worden de bestelzuilen dagelijks gereinigd.

Bron: AD